Monday, December 10, 2018

La sal, suport d'uns pobles: Balsareny, Cardona, Sallent, Súria (Indrets) libro .epub Enric Badia Aztarain


Descargar PDF Leer en línea



La sal ha estat el suport subterrani de la vida econòmica i social de quatre pobles -Balsareny, Cardona, Sallent i Súria- que formen la conca potàssica de la comarca del Bages: una zona marcada pel desenvolupament de les explotacions mineres al llarg del segle XX.
La sal, suport d'uns pobles és una guia exhaustiva de la realitat de les mines: el seu present i passat, les condicions naturals que han originat aquests rics dipòsits salins, les condicions tecnològiques de la seva explotació, etc. Però també és el relat exhaustiu de quatre pobles que han crescut a recer de la mineria. Quatre pobles que cal redescobrir, pel patrimoni cultural i històric que en revela el seu potent origen medieval, i com a mostra de convivència amb una realitat industrial en plena transformació i desenvolupament.

BIOGRAFIA AUTOR

Enric Badia Aztarain
Va néixer, fa 33 anys, a Badajoz. Es va traslladar als 4 anys a Catalunya, primer a Olesa de Montserrat i després a Sallent, on ha viscut tota la seva joventut, fins a traslladar-se a Manresa. És periodista d'ofici i llicenciat en filologia catalana.
[Descargar] La sal, suport d'uns pobles: Balsareny, Cardona, Sallent, Súria (Indrets) PDF Enric Badia Aztarain
libro La sal, suport d'uns pobles: Balsareny, Cardona, Sallent, Súria (Indrets) pdf
descargar libro La sal, suport d'uns pobles: Balsareny, Cardona, Sallent, Súria (Indrets)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.